محبوب ترین جنس پارچه برای تیشرت

مجبوب ترین جنس پارچه برای تیشرت

تیشرت مناسب چیست و کدام است. انواع مختلف تیشرت به چه معنا است. درست است که تیشرت به ظاهر لباسی ساده و راحت است و غیر از رنگ و چاپ و شاید چند برش مختلف یقه و … تنوع زیادی نداشته باشد. اما حتما شما هم بعد از سپری کردن زمان زیادی در فروشگاه های اینترنتی جستجو و انتخاب تیشرت مورد نظرتان با این پرسش روبرو شده باشید. چه جنسی برای تیشرت مناسب است و این همه تنوع جنس در تیشرت ها چه تفاوتی با هم دارند. جای نگرانی نیست این مقاله کوتاه قرار است به همین پرسش بپردازد.

در این متن ما هشت جنس پرکاربرد و پر طرفدار تیشرت را مورد بررسی قرار داده ایم.

چگونه مناسب ترین جنس را برای تیشرت مورد نظرمان انتخاب کنیم:

تیشرت یک لباس همه کاره و فرا جنسیتی است، محبوب زنان و مردان است. پیر و جوان، کودک یا بزرگسال تیشرت را به عنوان عضو ثابت کمد لباس خود پذیرفته اند. لباس دنیای مدرن است. چه به پیک نیک بروید یا باشگاه یا یک قرار دوستانه تیشرت میتواند انتخاب مناسبی باشد. گذشته از رنگ، چاپ، برش و یقه و… جنس پارچه تیشرت بسیار در دسته بندی انواع تیشرت موثر است و انتخاب شما را به عنوان خریدار تحت تاثیر قرار می دهد.

تیشرت از جنس پنبه

صد درصد پنبه:

تیشرت‌های نخ پنبه‌ای محبوب‌ترین جنس تیشرت در بازار هستند. این تیشرت‌ها نرم، راحت و با قیمت مناسبی به بازار عرضه می شوند. پارچه های نخ پنبه عرق و رطوبت را به خوبی جذب می‌کنند. پنبه به عنوان یکی از مواد محبوب تیشرت برای جذب عرق و راحتی در برخورد با پوست، انتخاب محبوب و همیشگی مصرف‌کنندگان است. پوست بدن تنفس بالایی را هنگام استفاده از تیشرت نخ پنبه تجربه می کند و این ویژگی‌ها آنها را مناسب برای پوشیدن در شرایط آب‌وهوای گرم می‌کند.

با این حال، پنبه به سرعت چین و چروک می‌شود و مقاومت زیادی ندارد. خیلی سریع تر از سایر پارچه ها بعد از چند شستشو تیشرت های نخ پنبه طراوت و زیبایی اولیه خود را از دست خواهند داد. همچنین، اگر تیشرت‌های پنبه‌ای را در دماهای بالا خشک کنید، ممکن است تغییر سایز دهند و کوچک شوند. این نوع تیشرت کم‌دوام‌تر از تیشرت‌های ساخته شده از ترکیبات جنسی مختلف است. برخی افراد ممکن است بپرسند؛ آیا پنبه کشیده می‌شود؟ جواب منفی است. انعطاف پذیری پنبه به نسبت پایین است تیشرت های پنبه خاصیت کشسانی پایینی دارند. و به دلیل انکه از الیاف طبیعی هستند عرق بدن آنها را سریعتر مستهلک می کند پس اگر شما زیاد عرق می کنید یا تیشرت را برای محیط یا فصلی از سال خریداری می کنید که تعریق بیشتری را با آن ممکن است تجربه کنید، بهتر است بدانید که تیشرت صد درصد پنبه انتخاب مناسبی نیست.

نیشرت پلی استر

تیشرت پلی استر:

پارچه پلی استر که از الیاف مصنوعی محسوب می شود یکی از پارچه های اصلی در تولید تیشرت است. تیشرت‌های پلی‌استر به مقاومت در برابر چین و چروک، کوچک شدن، ساییدگی و مواد شیمیایی شهرت دارند. رنگ پایداری دارند و کیفیت رنگ پذیری بالای پلی استر موجب می شود این تیشرت‌ها در حفظ رنگ شهره باشند، این امر باعث کاربری متفاوت و متنوع آنها در محیط‌های مختلف شده است.

با وجود دوام خوب و کشسانی بهتر در قیاس با تیشرت های نخ پنبه تنفس کمتری را برای پوست فراهم می کنند اما همچنان یکی از بهترین انتخاب ها برای تولید تیشرت محسوب می شوند.

تیشرت پلی استر پنبه:

پارچه مخلوط پنبه و پلی‌استر، به نام Poly Cotton یا poly-cotton نیز شناخته می‌شوند. پارچه پلی استر پنبه ترکیبی از دو جنس طبیعی پنبه و پلی استر است. درصد ترکیب مواد مصنوعی پلی استر با پنبه در انواع پارچه پلی استر پنبه متفاوت است . این تیشرت ها یکی از محبوب‌ترین تیشرت های موجود در بازار هستند. آنها تقریباً همه مزایای طبیعی پنبه را ارایه می‌دهند، با دوامی بالا و مقاومت نسبت به چین چروک که از جنس پلی‌استر گرفته اند. این نوع پارچه همچنین قابلیت سفارشی‌سازی بیشتر و خشک شدن سریع‌تر نسبت به 100٪ پنبه دارند، اگرچه همواره نخ پنبه 100٪ تنفس بیشتری نسبت به پلی‌کتان خواهد داشت.

تیشرت پنبه الاستین

تیشرت پنبه الاستین:

مخلوط پنبه و الاستین یا کتان کش ترکیبی از مواد طبیعی و مصنوعی است که در تولید پارچه استفاده می شود. الیاف الاستین (یا لاکرا) به صورت مصنوعی ساخته می شوند و هرگز به تنهایی استفاده نمی‌شوند. آنها با سایر مواد (مانند پلی‌استر و پنبه) مخلوط می‌شوند تا پارچه ایجاد شود. پارچه پنبه کش یا کتان کش که با ترکیب الیاف پنبه با لاکرا یا الاستین با درصد های متفاوت تولید می شود از پارچه های محبوب در تولید انواع تیشرت می باشد.

تیشرت‌های مخلوط پنبه و الاستین نازک‌تر از سایر مخلوط‌های مواد مصنوعی با پنبه‌ای هستند. به دلیل وزن سبکی که دارند، و با توجه به ترکیب پنبه در آنها قابلیت تنفس خوبی برای پوست ایجاد میکنند، تیشرت هایی که با این نوع پارچه‌ ها تولید می شوند برای فعالیت‌های خارج از منزل عالی هستند. از این رو، این نوع مخلوط‌های پارچه، در تولید تیشرت های ورزشی استفاده می شود. استفاده از آنها با توجه به کشسانی بالا و تنفس پوست هنگام فعالیت های ورزشی، فعالیت بدنی را راحت‌تر ممکن می کند. ترکیب مواد ایده‌آل باید تقریباً 95٪ پنبه و 5٪ مخلوط الاستین باشد.

پنبه ارگانیک

پنبه ارگانیک:

تیشرت‌های پنبه آلی از پنبه‌ای ارگانیک تهیه می‌شوند. این پنبه ها از مزارعی برداشت می شوند که در آنها از آفت کشها  و یا علف‌کش‌ها صنعتی استفاده نمی‌کنند. به همین دلیل، این تیشرت‌ها به عنوان یک جنس طبیعی با بهترین تاثیر محیطی در بازار امروز شناخته می‌شوند. همچنین نرم و قابل تنفس هستند که آنها را برای تیشرت‌های مناسب در هوای گرم ایده‌آل می‌سازد. با این حال، تولید تیشرت‌های پنبه آلی هزینه‌بر است و مانند تیشرت های 100% نخ پنبه، ممکن است اگر در دمای بالا خشک شوند، به راحتی کوچک شوند. به نظر کیفیت و مشخصات مشابه تیشرت های نخ پنبه هستند اما به دلیل انطباق زیست محیطی بیشتر و تاثیرات منفی کمتر بر محیط زیست محبوب هستند.

تیشرت ابریشمی:

از دیرباز پارچه های تولید شده از نخ ابریشمی محبوب همگان بوده. بافت ظریف تیشرت‌های ابریشمی حس دلپذیری به پوست می‌دهند اما عرق یا رطوبت را جذب نمی‌کنند. این نوع پارچه تیشرت برای پوشیدن در داخل در هوای گرم مناسب است. تیشرت‌های ابریشمی همچنین یک انتخاب محبوب برای تیشرت‌های تاکسیدو یا تیشرت‌هایی که با لباس‌های رسمی ترکیب می‌شوند هستند.

این نوع پارچه تیشرت بهترین جنس لوکس در بازار امروز است. به شدت نرم و راحت برای پوشیدن است. با این حال، تیشرت‌های ساخته شده از این نوع پارچه قیمت بالای دارند همچنین در مقابل کشیده شدن آسیب پذیر هستند.

تیشرت کنفی

تیشرت کنفی:

تیشرت‌های کنف به عنوان جنس محبوبی برای زندگی ارگانیک و پایدار شناخته می‌شوند. می‌توانند در هوای گرم یا سرد پوشیده شوند زیرا این تیشرت‌ها با تنفس بالا به سرعت خشک می‌شوند، برخلاف تیشرت‌های پنبه‌ای. پارچه های تولید شده از جنس کنف را بایست در رده الیاف طبیعی دسته بندی کرد. کنف الیافی است که از گیاه شاهدانه استخراج می شود و از مواد برگشت پذیر به چرخه طبیعت محسوب می شود.

 با این حال، تیشرت‌های کنف در قیاس با تیشرت‌های ساخته شده از مخلوط‌های پنبه دوام کمتری دارند که به این معناست که کمتر احتمال دارد برای مدت زمان طولانی باقی بمانند. کنف در قیاس با پلی استر گران تر است اما شکل و فرم خود را برای مدت طولانی تری حفظ می کند. راحتی، تنفس بالا جذب رطوبت تیشرت های کنفی را برای استفاده در تابستان بسیار محبوب کرده اند.

تیشرت بامبو

تیشرت بامبو:

تیشرت های تولید شده از جنس بامبو هر روز بیشتر در سهم بیشتری از بازار را تسخیر میکنند. جنس طبیعی تیشرت بامبو که محبوبیت بسیاری را کسب کرده است در رده ی الیاف طبیعی دسته بندی می شود. فرآیند تولید بامبو با فرایند تولید پنبه یکسان است فقط به جای استفاده از دانه های گیاه پنبه از بامبو استفاده می شود. این پارچه ها به دلیل خاصیت ضد باکتری و جذب تعریق و رطوبت بدن و خشک شدن سریع بسیار محبوب شده است. بوی بد کمتر در تیشرت های تولید شده از جنس بامبو ماندگار می شود و از طرفی به دلیل استفاده از الیاف طبیعی قابلیت بازگشت به طبیعت موجب شده این نوع لباس ها در رده تیشرت های سازگار با طبیعت قرار گیرند. برای فصل تابستان به خصوص برای افرادی که زیاد عرق می کنند بسیار انتخاب خوبی است ضمن آنکه برای استفاده در فضای خارج از خانه انتخابی بی نظیر است برای فعالیت های ورزشی در تولید تاپ و تیشرت های ورزشی و حتی لگینگ و شلوار نیز به کار می رود.

تیشرت های تولید شده از جنس بامبو در قیاس با تیشرت های پنبه و پلی استر گران تر هستند ضمن آنکه رنگ آمیزی الیاف بامبو نیز سخت تر انجام می شود.

تیشرت ریون

تیشرت ریون:

الیاف ریون از مواد سلولزی تهیه می شود در تولید تیشرت های زنانه کاربرد زیادی دارد. الیاف ریون جایگزین اقتصادی ابریشم محسوب می شود و به دلیل لطافت و نرمی آن در تولید تیشرت های زنانه از پارچه ریون بیشتر استفاده می شود. در واقع مواد اصلی در تولید الیاف ریون، خمیر چوب است.

این تیشرت های تولید شده با ریون در جذب رطوبت عملکرد مطلوبی دارند به خوبی رنگ آمیزی می شوند و تنفس خوبی را برای پوست تامین می کنند از این سو در تولید لباس ورزشی نیز بسیار پرکاربرد و محبوب است. برای کشش بیشتر پارچه ریون را با مودال ترکیب می کنند تا برای لباس و تیشرت های ورزشی مناسب تر باشد.

تیشرت های ریون به راحتی چین و چروک می شوند و در قیاس با پنبه و پلی استر گران تراند و دوام و عمر مفید کمتری دارند.

تیشرت ویسکوز:

ویسکوز یک پارچه مانند ریون است که از الیاف سلولزی ساخته شده است. آن را به عنوان یک الیاف نیمه مصنوعی می شناسند. این از الیاف سلولزی تجدید شده ساخته شده است. در تولید تیشرت، بلوز و شومیز کاربرد زیادی دارد، این نوع پارچه در وزن‌ها، رنگ‌ها و بافت‌های مختلف تولید می شود. ویسکوز ویژگی‌ها و معایب مشابهی با ریون دارد. و می‌تواند با پلی‌استر ترکیب شود تا پلی‌ویسکوز نامیده شود، که برخی از ویژگی‌های پلی‌استر را دارد. همچنین با اسپندکس نیز ترکیب می شود. ضمن آنکه زیبایی ظاهری خوبی داد و لوکس به نظر می آید قیمت پایین تری دارد. در بازار مد و لباس در ایران در تولید لباس زنانه بسیار استفاده می شود.

تیشرت لینن

تیشرت لینن:

از الیاف گیاهی بسیار پر طرفدار در صنعت پوشاک محسوب می شود که در تولید انواع لباس مردانه و زنانه شامل پیراهن، تیشرت، شلوار، بلوز و شومیز یا تونیک کاربرد دارد. لینن یک پارچه است که از الیاف گیاه کتان ساخته می‌شود. قبل از استفاده برای ساخت تیشرت، این پارچه از چند مرحله عبور می‌کند. شاید خیلی برای تیشرت مناسب به نظر نیاید اما لینن یک پارچه همه کاره است که کاربرد وسیعی در مد و فشن دارد.

کیفیت تیشرت های لینن با گذر زمان و شستشو بهبود می‌یابد. با تنیدگی و شفاف بودن لینن، احساس راحتی را برای مصرف کننده به ارمغان می‌آورد در حالی که به نظر شیک می‌آید. تنفس خوبی را برای پوست فراهم میکند. به سرعت خشک می شود و برای استفاده در تابستان یک انتخاب بسیار عالی است. همچنین تیشرت های تولید شده از پارچه لینن دوام خوبی دارند.

اما این نوع پارچه بو را به نسبت بیشتر در خود حفظ می کند شاید برای کسانی که زیاد عرق می کنند خیلی مناسب نباشد.

تیشرت با مواد بازیافتی

تیشرت با مواد بازیافتی:

تیشرت‌های بازیافتی به تیشرت های که پارچه آنها از مواد بازیافتی تولید شده است گفته می شود از سوی بسیاری از گروهها و کسانی که دغدغه های زیست محیطی دارند حمایت و توصیه می شود نوعی از تیشرت های بازیافتی از تیشرت های مازاد تولید برند و کارخانه ها تولید می شود و نوعی دیگر از تیشرت های بازیافتی با استفاده از پلی استر استخراج شده از بطری های پلاستیکی تولید می شود این الیاف معمولا مقاوم و با دوام هستند و مقاومت ذاتی بالایی در مقابل رطوبت دارند مهمترین مزیت آنها انطباق با محیط زیست است ضمن آنکه در شستشو آب نمی روند و با دوام هستند. مهم ترین محدودیت و ایراد آن اینست که تنفس کمی را برای پوست فراهم می کند و می توانند ذرات گرد و غبار را جذب کنند.

تیشرت مودال

مودال

مدال به نوعی الیاف اطلاق می‌شود که اغلب در لباس زیر به کار می‌رود زیرا رطوبت را به خوبی جذب می‌کند و به سرعت خشک می‌شود. امروزه، تیشرت‌های مدال هم محبوب شده‌اند. مدال اغلب با پنبه یا دیگر پشم‌ها ترکیب می‌شود تا کیفیت پارچه را بهبود بخشد. مدال می‌تواند طبیعی یا ترکیبی شناخته شود و دارای بافت نرمی است و در عین حال مقاوم است. به دلیل مقاومت به چروک، اغلب نیازی به اتو زدن ندارد. بافت عالی و مقاومت مناسب داشته و جنس لطیف و نرمی دارد. از سوی دیگر تیشرت های تولید شده از جنس مودال ممکن است هنگام شستشو تغییر سایز دهند همچنین رنگ را به خوبی حفظ نمی کنند.

در مورد تیشرت نمیتوان به صورت مطلق یک نوع پارچه را توصیه کرد بسیار به سلیقه شما و از آن مهمتر کاربرد آن بستگی دارد. از آنجا که تیشرت یکی از پرکاربرد ترین لباس های انسان مدرن است بهتر به بازگشت پذیری آن به چرخه طبیعت توجه شود. البته مهمتر اینکه در نگهداری درست آن دقت شود زیرا که مصرف بیشتر و استهلاک بالای آن خود به معنای آلودگی زیست محیطی بیشتر است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

پیمایش به بالا